Jury 2023

Nadat alle gedichten zijn binnengekomen worden alle inzendingen anoniem beoordeeld door de voorjury - een grote groep poëzielezers, onder meer bestaande uit redacteuren van het poëzietijdschrift Awater en het Poëziecentrum Gent.

De beoordeling vindt plaats in drie rondes. In alle rondes blijf je als deelnemer anoniem voor de (voor)juryleden: een garantie voor een eerlijke en onbevooroordeelde jurering. Meer informatie over de jurering vind je in het reglement.

De hoofdjury van De Gedichtenwedstrijd 2023 bestaat uit:

Foto: © Annelies Verhelst

Babeth Fonchie Fotchind (1993) is jurist en dichter. Ze draagt regelmatig voor op podia en festivals, publiceerde onder meer in De Revisor, De Groene Amsterdammer, Elle en Lilith Mag. Ze werd onder meer geselecteerd voor de schrijfresidentie van deBuren en het Slow Writing Lab van het Nederlands Letterenfonds. Door Vogue werd ze verkozen tot Next Talent To Watch. Ze werd genomineerd voor de Harpers Bazaar Women of the Year Award. Dichtbundel Plooi verscheen in juni 2022 bij Uitgeverij De Geus.

                                                                                                                       

Foto: © Sophie Saddington

Stefanie Liebreks (1991) werkt als onafhankelijk redacteur en talentontwikkelaar op het gebied van literatuur en poëzie. Ze zit in de redactie van De Revisor en werkt momenteel samen met Joost Oomen en Yentl van Stokkum (op Instagram: @poezieiseendaad) aan een bloemlezing die verschijnt bij uitgeverij Podium. In 2021 was Stefanie de eerste winnaar van het Brandsalarm, een aanmoedigingsprijs voor professionals in het boekenvak.

 Foto: © Aurelie Geurts

Seckou Ouologuem (1985) is een pionier van de Vlaamse slam poetry scene. Hij stond al op verschillende poëzie, bühnen en muziekpodia in Azië, Afrika, en Noord- en Latijns Amerika. Hij won de "Diesel"award, de Vlaamse "Kif Kif" en de Nederlandse "Spoken" (Van Dale) award. Verder verzorgt Ouologuem lessen slam, rap, expressie en storytelling in (muziek)scholen, universiteiten en gevangenissen. Seckou won in 2022 De Johnny Award, de oeuvreprijs voor podiumpoëzie.