Reglement

Algemene voorwaarden voor deelname


Hoe het werkt

Meedoen met De Gedichtenwedstrijd is simpel. Het enige wat je hoeft te doen is een account aanmaken en je gedicht(en) toevoegen. Betalen doe je snel en veilig online met iDeal/Bancontact of MasterCard.


Inzenden

Op dit moment kunnen er geen gedichten ingestuurd worden voor 2024.Toelatingsvoorwaarden
- Iedereen die 16 jaar of ouder is kan deelnemen aan de wedstrijd.
- Het hebben van de Nederlandse nationaliteit is geen vereiste.
- In Nederland of België wonen is evenmin verplicht. (De gedichten moeten wél in het Nederlands geschreven zijn)
- Medewerkers van de wedstrijd zijn uitgesloten van deelname.

Gedichten
- De maximale lengte van een gedicht is 40 regels, inclusief witregels, exclusief titel (let op: een langer gedicht kan niet in meerdere delen worden ingestuurd)
- Er is geen minimale lengte en er zijn geen beperkingen aan thematiek of stijl.
- Het is tot de sluiting van de wedstrijd mogelijk om je gedicht te wijzigen.
- Gedichten mogen niet eerder zijn gepubliceerd of in eigen beheer zijn uitgegeven, ook niet digitaal. Publicatie op een persoonlijke pagina of blog valt niet onder publicatie in eigen beheer. Gedichten die op schrijfwebsites zijn gepubliceerd, door de dichter zelf, zonder tussenkomst van een uitgever of redacteur, mogen ook worden ingezonden. Neem bij twijfelgevallen contact met ons op.
- Je kunt in de site je gedicht beperkt vormgeven. Deze beperking is niet aan te passen.
- Onderteken je gedicht niet: de beoordeling geschiedt anoniem. De naam die je opgeeft in je account is de naam waarmee je vermeld wordt indien jouw gedicht wordt opgenomen in de publicatie.
- je bent zelf verantwoordelijk voor het beheer van je account: bepaal zelf of je gedichten zichtbaar zijn voor andere lezers, of dat je die alleen voor de jury zichtbaar maakt. Deze instellingen vind je in je account.

Taal
- Gedichten moeten in het Nederlands geschreven zijn.
- Vertalingen van het werk van andere dichters zijn niet toegestaan. De Gedichtenwedstrijd beschikt helaas niet over de expertise om gedichten in Nederlandse streektalen te beoordelen.

Rechten
- Het copyright op de gedichten berust bij de auteurs.
- De deelnemende gedichten mogen tot de prijsuitreiking niet gepubliceerd worden. Na de prijsuitreiking vervalt deze voorwaarde. Wel behoudt De Gedichtenwedstrijd het recht om de gedichten uit de Top 100 te gebruiken voor promotiedoeleinden, zoals publicatie op de website en Facebook.

Betalen
Na het indienen van je gedicht(en) krijg je eerst een overzicht te zien van je inzending(en) en je persoonlijke gegevens. Klopt alles? Kies dan Betalen. Je wordt doorverwezen naar een online kassa met een betaalmenu waar je je gedicht(en) veilig en snel kunt afrekenen.

Per gedicht betaal je € 5,00 (incl. BTW). Betalen kan via iDeal (Nederland), MisterCash (België) of met creditcard (wereldwijd). Zodra de betaling is geaccepteerd, doet je gedicht mee aan de wedstrijd. Je ontvangt hiervan een bevestiging per e-mail.

Sluitingsdatum
De wedstrijd sluit op 31 december 2022 om middernacht. Gedichten doen definitief mee als het deelnamegeld van € 5,00 per gedicht ontvangen is. Voor late deelnemers geldt: de betaalopdracht moet zijn ontvangen voor de wedstrijd sluit en binnen twee werkdagen zijn afgerond.

Beoordeling
De beoordeling vindt plaats in drie rondes. In alle rondes blijf je als deelnemer anoniem voor de (voor-)juryleden: een garantie voor een eerlijke en onbevooroordeelde jurering. Een pseudoniem kiezen is niet nodig, maar mag wel. De beslissingen van de juryleden zijn definitief. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Een auteur kan niet meer dan één prijs winnen, hoewel er wel meerdere gedichten van dezelfde auteur in de Top 100 kunnen staan.

Eerste ronde: ja/nee
De eerste ronde is een ja/nee-ronde. Alleen de duizend beste gedichten gaan door naar de tweede ronde, de rest valt af. Zodra de uitslag bekend is, ontvang je per e-mail bericht of je door bent naar de tweede ronde. De uitslag komt ook in je account te staan.

Tweede ronde: persoonlijke beoordeling
In de tweede ronde kiezen de leden van de voorjury uit de overgebleven duizend gedichten de Top 100. Zodra de uitslag bekend is, ontvang je per e-mail bericht of je door bent naar de Top 100. Je kunt ook inloggen bij je account om de uitslag te zien.
Alle gedichten in de tweede ronde worden voorzien van een persoonlijke feedback.

De uitslag van de tweede ronde wordt (datum volgt) bekendgemaakt, de persoonlijke beoordeling wordt (datum volgt) naar de deelnemers verstuurd.

Derde ronde: Top 100
In de derde ronde neemt de hoofdjury het over. De hoofdjury kiest uit de Top 100 de eerste, tweede en derde prijs en schrijft een juryrapport.

Vastgesteld d.d. 1 juli 2022 te Amsterdam

Stichting Poëzieclub