Jury 2023

De juryleden van De Grote Poëzieprijs 2023 zijn:

Jeroen Dera werkt als neerlandicus aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij doet onderzoek naar het literatuuronderwijs in Nederland en naar recente Nederlandstalige poëzie. Hij recenseert poëzie voor de Standaard der Letteren en is redacteur van het literaire tijdschrift DW B. Met Charlotte Van den Broeck publiceerde hij het poëzie-doeboek Woorden temmen: van kop tot teen (2020). En zijn boek Poëzie is alternatief verscheen in 2021.


Nafiss Nia is dichter en filmmaker en tevens artistiek-zakelijk leider van de culturele Stichting Granate, die de meerstemmigheid van poëzie in Nederland in een inclusieve setting promoot. Nia publiceerde drie dichtbundels; Esfahan, mijn hoopstee (2004), De momenten wachten ons voorbij (2012), en 26 woorden voor schoonheid (2019). Haar speelfilm Die middag wordt in het voorjaar 2023 gereleased. 


Xavier Roelens is auteur van drie dichtbundels waarvan Onze kinderjaren (2018) op de shortlist van De Grote Poëzieprijs prijkte. Daarnaast is hij schrijfdocent en houdt hij van literaire tijdschriften.Foto's: Annelies Verhelst